Edvin Zuzanov: „Kolegija mane labai motyvuoja mokytis“ - Vilniaus verslo kolegija

Edvin Zuzanov: „Kolegija mane labai motyvuoja mokytis“

„Aš manau, jei būčiau stojęs į universitetą iškart po gimnazijos, neturėčiau tiek daug motyvacijos mokytis ir studijuoti taip, kaip dabar, kai mokausi kolegijoje“, – sako Edvin Zuzanov. Trečio kurso anglų k. ir tarptautinės komunikacijos studentas papasakojo, kas jam padeda išlaikyti nuolatinę motyvaciją, kaip vertina studijas ir su kokiomis mintimis pasitinka paskutinius mokslo metus mūsų kolegijoje.

Kai mokytis įdomu, motyvacija tik auga

Motyvacija yra viena iš pagrindinių temų, kuriai Vilniaus verslo kolegijoje skiriama daug dėmesio. Užsidegimas mokytis ir veikti svyruoja priklausomai nuo asmeninių savybių, užimtumo ar tokių neeilinių situacijų kaip ilgai trunkantis mokymasis per nuotolį. Pradėjus kalbėtis su Edvin Zuzanov tampa aišku, kad motyvacija mokytis ir siekti jo viduje yra lyg neblėstanti ugnis, kurios neužgesina jokios išorinės situacijos. Kaip Edvin pavyko paversti motyvaciją savo dėmesingumo šaltiniu, kuris skatina jį pasiimti iš studijų ir dėstytojų viską, ką jie duoda?

„Gan greitai supratau, kad Vilniaus verslo kolegija yra mano vieta. Iš studijų gaunu viską, ko tikėjausi. Čia geri dėstytojai, įdomūs studijų dalykai, draugiški studentai. Paskaitos skatina ieškoti skirtingų būdų tobulėjimui, naujų žinių atradimui ir suvokimui.  Man kolegijoje viskas tinka ir iki šiol patinka. O juk baigdamas mokyklą buvau įsitikinęs, kad mano vieta universitete“, – atvirai sako E. Zuzanov.

Studijuoti lengviau, jei stengiesi visą laiką

Anksčiau mūsų bloge pasidalinęs, kokią įtaką Vilniaus verslo kolegija padarė jo pirmiesiems studijų metams, studentas pripažino, kad jis vadovaujasi pirmame kurse išgirstais anglų k. fonetikos dėstytojos žodžiais: „Ji sakė, kad nors iš pradžių gali būti lengva mokytis, svarbu toliau dėti pastangas, nes net nepastebėsi, kaip, užmigus ant laurų, tave aplenks galbūt mažiau gabumų turintys, tačiau nuolat mokytis besistengiantys studentai. Aš taip ir darau. Net jei viską gerai suprantu, jei tam tikrą dalyką mokytis yra lengva, vis tiek dedu daug pastangų“.

Anglų k. ir tarptautinės komunikacijos studentas teigia, jog per dvejus metus suvokė, kad daug kas priklauso nuo požiūrio, vidinės motyvacijos ir gebėjimo mokytis.

„Jei kurį laiką tinginiauji ar simuliuoji, vėliau bus labai sunku pasivyti. Jei susikaupi pačioje studijų pradžioje, stengiesi viską suprasti, mokymasis tampa lengvesnis, o noras tinginiauti išnyksta“, – asmeniniais atradimais pasidalino E. Zuzanov.

Jau dabar žino, kad nori tęsti mokslus

Šią vasarą Edvin atliko praktiką dizainerės Julios Janus įkurtoje kūrybingos vietokūros asociacijoje „Miesto kvartalas“, kurios siekis – atgaivinti senamiesčio gyvybingumą bei puošti Stilių, Gaono, Savičiaus ir Universiteto gatves šviesos meno instaliacijomis. Trims mėnesiams tapęs komunikacijos specialistu, studentas sėkmingai pritaikė studijose gautas žinias tiek anglų k., tiek komunikacijos srityse. „Džiaugiuosi, kad praktikoje labai gražiai susijungė anglų k. ir tarptautinė komunikacija. Noriu ateityje surasti darbą, kur abi sritys tarpusavyje derėtų“, – praktikos patirtimi džiaugėsi studentas.

Paklaustas, su kokiomis mintimis ir emocijomis jis sutinka paskutinius studijų metus Vilniaus verslo kolegijoje, E. Zuzanov prisipažino, jog nekantrauja vėl pradėti mokytis ir sužinoti įdomių dalykų. Kartu tai yra svarbiems sprendimams lemtingi metai: „Šiemet turiu daug ką apgalvoti. Noriu studijuoti toliau, tad reikia nuspręsti, kurią kryptį rinktis. Būtų gerai šiemet susirasti darbą, tad tikiuosi, kad man pasiseks“.

Kolegija – nuostabi pradžia, kuri padeda surasti savo kelią

Studentas teigia, jog pasikeitęs jo požiūris į anglų kalbą, kuri yra daug sudėtingesnė nei jis galvojo, lėmė naują požiūrį į mokymąsi ir tobulėjimą. Jis suprato, kad visko neišmoks, tad tam tikrais dalykais reikia domėtis pačiam: skaityti knygas, ieškoti informacijos internete, gilintis. Tuomet savarankiškai įgytos ir iš kolegijos dėstytojų gautos žinios susijungia, o kompetencija pagilėja. „Trečiuosius studijų metus pradedu suvokdamas, kad kolegija yra nuostabi pradžia, kur galiu atrasti taką, lydintį mane į tolimesnius gyvenimo įspūdžius. Šiandien aš vėl galvoju apie ateitį, įvairias alternatyvas ir tai, ko aš noriu, kas manęs laukia“, – sako trečiakursis.

Paklaustas, ką galėtų patarti būsimiems pirmakursiams, Edvin teigia, jog labai svarbu yra neskubėti ir gerai apgalvoti, kokią studijų programą išsirinkti. Tai yra svarbiau nei tradicinis pasirinkimas tarp kolegijos ir universiteto. „Turiu daug pažįstamų, kurie studijų vidury suprato, jog pasirinko ne tą studijų programą. Kai kurie pasidavė tėvų nuomonei mokytis tai, ko nori tėvai. Todėl daug svarbiau yra įsigilinti į studijų programas, pabandyti sužinoti, kas ir kaip vyksta švietimo įstaigos viduje, o ne rinktis turint išankstinius vertinimus“, – pastebi E. Zuzanov.

Atgal

Kiti blogo įrašai

Kontaktai

Įmonės informacija

VšĮ Vilniaus verslo kolegija Įmonės kodas 191807983